Jdi na obsah Jdi na menu
 


recepty z konopí

20. 1. 2007

Máslo:

Dejte vřít vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. I stonek! Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Varuji, po hodině bude celá kuchyně zamořena zápachem marjány. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte, máslo si užijte.


Čokoláda:

Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustí. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.


Výroba haišiše

Je mnoho způsobů, jak si hašiš vyrobit. Od pilového ze samečků až po silný Čaras (charas). Nejzajímavější je Čaras, ten se "vyrábí" hlavně v Nepálu. Je to velmi jednoduché, dlaněmi jemně třeme (hladíme) jednu palici za druhou, jednu kytku za druhou. Po velmi dlouhé době a po pěkné řádce kytek, si všimneme že na dlaních se nám udělal černý povlak - ČARAS. Ten setřeme, usušíme a ... Zběr můžeme opakovat asi po třech týdnech. Pryskyřice se znovu "dodělá" a možná ještě ve vetším množství, než předtím. Klasický hašiš se vyvařuje ve vodě. Nebo spíš palice vyvařujeme ve vodě. A protože THC (tetra-hydro-cannabinol - hlavní účinná látka) se ve vodě nerozpouští (jenom v tucích a alkoholu), tak se tyto omamné látky "vyplaví" na povrch a srazí se. My je potom jenom vylovíme třeba lžicí a necháme uschnout. Na této chemické vlastnosti THC je i postavena metoda HASH OLEJE. Jak už název napovídá, jedná se o pryskyřici rozpuštěnou za tepla v oleji. Používá se hlavně při vaření koláčků, nebo něčeho podobného. Nejdůlešitější je, zapamatovat si, že THC se LEPÍ (na cokoliv) a dá se rozpustit v oleji, nebo v alkoholu.


Bhang

"Bhang" je slabší než jiné produkty z konopí a říká se o něm, že zklidňuje krev. I proto, že se často konzumuje jako tekutina, bývá v horkém počasí považován za zdravější než normální kouření. Připravuje se asi takhle: Vezme se okolo půl libry konopí, a to listy, při slabé kvalitě raději poupata. Semena se od listů neoddělují. Zahřívají se na suché pánvičce na středně silném plameni, až jsou listy křupavé a začnou se uvolňovat vonné silice. Směs na pár minut namočí do studené vody, která se z ní poté jemně vymačká. Listoví dáme do vhodné nádoby paličkou jej mícháme a roztloukáme asi dvě hodiny. Samozřejmě lze použít mixér. Pak přichází čas chuťových přísad - přidáme mandle, pistácie, pepř, skořici, mák, slunečnicová semínka ... podle chuti. Dovedeme Bhang do konzistence jemné kaše, vyškrabeme do bavlněného plátna, které napneme přes kbelík nebo hrnec a lijeme na něj tenounkým pramínkem studenou vodu, zatímco druhou rukou se musí kaše jemně hníst prsty. Pokračujeme tak dlouho, dokud voda, která odkapává do kbelíku, je zeleně zabarvená. To jest hledaný nápoj. Mělo by ho být asi čtyřicet porcí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář